Braškės – labai sveika ir naudinga vasaros uoga, beto jos turi mažai kalorijų. Uogos sudėtyje nemažai skaidulų. Dėl šios priežasties braškių naudojimas maiste gerina virškinamojo trakto peristaltiką, formuojasi subalansuota žarnyno mikrobiota.
Braškėse gausu mikroelementų – silicio, atsakingo už mūsų grožį, plaukų, nagų ir dantų būklę bei kolageno sintezę. 100 gramų braškių yra pusė vitamino C dienos poreikio, biologiškai prieinama forma. Dvigubos porcijos (apie 200 g) per dieną pakaks patenkinti šio svarbaus vitamino dienos poreikį, vidutinį svorį turinčiam piliečiui.
Braškės vadinamos stipriausiu natūraliu afrodiziaku. Cinkas esantis braškių sėklose padidina vyrų ir moterų lytinį potraukį.
Svarbu: uogos turi mažą energetinę vertę ir idealiai tinka tiems, kurie kovoja su antsvoriu.